Nacionalni restorani „Salčinović“ su prepoznatljivi zenički brend, poznat po bogatoj ponudi bosanskih tradicionalnih jela i specijaliteta sa roštilja, uz vrhunsku ugostiteljsku uslugu.
Sve je počelo 08. januara 1964. godine, kada je rahmetli Rasim Salčinović, tada 23-godišnjak, dobio dozvolu za rad, te otvorio ćevabdžinicu i postao najmlađi, ali i jedan od rijetkih privatnika u Zenici.

Povodom 57. roðendana, Ćevabdžinica „Kod Rasima” je, u periodu od 08. do 10. januara, za svoje goste pripremila popust na sav asortiman specijaliteta sa roštilja.

Tako je ćevabdžinica Salčinović danas i najstarija ćevabdžinica u Zenici, koja će u petak proslaviti 57 godina rada. Ovaj, nadaleko poznati, zenički privrednik napustio je ovaj svijet u avgustu prošle godine, a mnogi prijatelji i poznanici će ga pamtiti kao ljudinu, čovjeka koji je cijeli svoj životni vijek bio posvećen poslu, ali i svojoj porodici.

Ćevabdžinica „Kod Rasima“ je najstarija ćevabdžinica u Zenici, otvorena 1964. godine. Više od pola vijeka svjedoče brojnim promjenama koja se dešavaju u Zenici. Jedino što se za to vrijeme nije mijenjalo jeste miris i vrhunski kvalitet „Rasimovih“ ćevapa.

U proteklih 57 godina, Preduzeće Salčinović je učestvovalo na mnogim manifestacijama i takmičenjima, gdje su osvajali brojna priznanja za kvalitet, te ponosno predstavljali Zenicu i bosansku kao i zeničku kuhinju. Nadaleko su poznate Salčinove kifle kao i ramazanije, koje su neizostavni dio iftara i sehura, još dugo vremena će svjedočiti o kvaliteti ovoga zeničkoga brenda, dok će Salčinovićevi ćevapi i ostala jela sa roštilja, svojim jedinstvenim okusom i mirisom, osvojiti i najzahtjevnije gurmane. Recept je, kažu, vrlo jednostavan – tradicionalna receptura jela koja su začinjena sa mnogo ljubavi.