Arhiva

Pripreme za održavanje manifestacije “Sportista ZE-DO kantona 2020” teku po planu. Nakon što je istekao rok za slanje aplikacija za najbolje sportiste seniore i juniore, sportske klubove, trenere, sportske nade… kao i priznanja za životno djelo, priznanje za doprinos sportu te priznanje za revitalizaciju sporta, komisija je pregledala i ocijenila veliki broj aplikacija koje su sigle u našu redakciju poštom i mailom. Tokom sedmice zasjedaće Žiri, u čijem sastavu su predstavnici sportskih saveza općina i gradova iz Zeničko-dobojskog kantona, te na osnovu dostavljenih aplikacija sa obrazloženjima, izabrat će najbolje u svakoj kategoriji. Slijedi potom sjednica Organizacionog odbora, na čijem je čelu ugledni privrednik i potvrđeni prijatelj sporta Mirsad Čizmo. Organizacioni odbor će između ostaloga razmatrati i odlučiti o verifikaciji odluka Žirija, te donijeti odluke koje su važne za ovogodišnju završnu manifestaciju “Sportista ZE-DO kantona 2020”.
Kako nam je kazao direktor manifestacije, Sajto Ćehović organizacija ovogodišnjeg izbora i završne manifestacije se odvija u otežanim okolnostima nastalim usljed pandemije koronavirusa.

Naša riječ će i ove godine pripremiti specijalno izdanje “ZE-DO sport” u kojem ćemo predstaviti dobitnike priznanja na izboru “Sportista ZE-DO kantona 2020”.

– Cilj nam da održimo tradiciju ove manifestacije jer je važno da sportistima odamo priznanje koje će biti i satisfakcija za uloženi rad. Iako je protekla godina bila teška za sve nas, sportisti su uspjeli da zabilježe i značajne rezultate zbog čega smo posebno sretni i ponosni,” kazao je Ćehović.
Organizator manifestacije “Sportista ZE-DO kantona 2020” je NIPD Naša riječ, a generalni pokrovitelj Vlada Zeničko-dobojskog kantona.