Ukoliko ste, nakon posla ili svakodnevnih poslova, u nedoumici šta biste mogli kuhati toga dana, recepte za ukusna jela potražite na Instagram stranici, Facebook profilu ili YouTube kanalu Armine Memić iz Kaknja. Da joj je kuhanje velika ljubav, dokazuje jednostavnim, inovativnim i zanimljivim receptima, a njen rad prati preko 70.000 osoba.
Sve je počelo 2018. godine…
Sve je počelo 2018. godine, kada je Memić sa drugima htjela podijeliti neke svoje recepte, te pomoći onima koji nemaju iskustva u kuhinji. „Prva objava je bila 13. oktobra 2018. godine. Počeci su bili zaista neopterećeni bilo kakvim velikim ambicijama. Jednostavno, ljubav prema kuhanju sam željela podijeliti s drugim ljudima i biti od koristi nekome ko nema iskustva u kuhinji, a želi da uči, te pomoći onima koji vole hranu pripremati na inovativan način. Sjetila sam se koliko je meni značio svaki savjet. I tako, kada sam stekla određena iskustva, odlučila sam iskoristiti prednosti društvenih mreža i ponuditi savjete u smislu šta i na koji način kuhati i dekorisati. Nisam ni slutila da će hrana koju pripremam zadobiti toliko pažnje javnosti u BiH i zemljama regiona. Na Instagramu moj rad prati više od 70.000 osoba, a isto tako veliki broj ljubitelja kuhanja i slasnog zalogaja prati moje objave i putem Facebook društvene mreže, kao i mog YouTube kanala“, kaže Memić.
Kuhanje, uz majku, zavoljela odmalena
Ljubav prema kuhanju, kaže, rodila se još u djetinjstvu. Kuhajući sa majkom, zaljubila se u kulinarstvo, a sada svoje umijeće i kreativnost dijeli i sa drugima. „Voljela sam kuhati uz majku od koje sam i stekla prva znanja u kuhinji. Ona je običavala da mi zadaje male kuharske zadatke i tako sam osjetila čari rada s tijestom i općenito čari kuhanja. Tako sam naučila pripremati ono što se tradicionalno sprema u našim domovima. Istovremeno se javila i želja za primjenom raznih recepata koji su se mogli pronaći u štampi i na internetu“, kaže Memić.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju