Član vrijedne ekipe Studio Teatra koja je u koprodukciji s Bosanskim narodnim pozorištem Zenica uradila predstavu „Mladi u doba korone“ je i Ibrahim Tatar (18), učenik četvrtog razreda Gimnazije „Muhsin Rizvić“ u Brezi. Za audiciju je, kako kaže, saznao preko Škole glume u BKC-u Sarajevo koju je ranije pohađao. Privukla ga je sama ideja projekta i prilika da osjeti glumu na nekom višem stepenu.
– Iskreno, nisam očekivao ništa više od simpatične amaterske predstave. Kad sam upoznao ekipu i osjetio potencijal, energiju, našu koheziju, očekivanja su porasla ali i dalje nisam mogao vjerovati da ćemo napraviti nešto na ovom nivou -kaže Tatar koji je svakodnevno autobusom putovao iz Breze na probe u Zenici.
Nisam pomišljao da odustanem


– Mnogi su mi govorili da sam „budala“ jer sam trošio više vremena na putovanje nego što su same probe trajale. Dešavalo mi se da mi autobus „pobjegne“, ne dođe ili kasni, a uz sve to sam trebao uklopiti i ostale obaveze. Nevjerojatna mi je činjenica da mi ni u jednom momentu nije bilo naporno, nisam pomišljao na odustajanje od projekta bez obzira na sve okolnosti koje mi nisu išle na ruku, štaviše, bile su mi dodatna motivacija. Mislim da to govori dovoljno o ljubavi prema ovom „poslu“ – rekao je Tatar.
NR: Kako je bilo raditi s Lanom Delić i Nusmirom Muharemović?
TATAR: Mogu sa sigurnošću reći da nikad nisam osjetio veću pripadnost nekoj grupi kao što je to bio slučaj s ekipom iz predstave. Smatram da je privilegija raditi s ljudima poput Lane i Nusmira koji su se upustili u rad s amaterima i napravili ozbiljno dobar posao. Njihova posvećenost, privrženost, pristupačnost, otvorenost su nama bili dodatni podstrek jer bi bila sramota da iznevjerimo njihova očekivanja. Iz svakog od nas su izvukli maksimum iz nas, pomogli su nam da dublje upoznamo sami sebe i naše mogućnosti. Osjećam potrebu da izdvojim i Adisa Kriku, koji je uvijek bio tu kao podrška u svakom smislu, rijetko kad bi dozvolio da se desi bilo kakav propust. Iskoristio bih ovu priliku da im se zahvalim na ukazanoj prilici i na svemu što su nam pružili u ovih nekoliko mjeseci.