Ragbi klub Čelik iz Zenice je proteklog vikenda obilježio svoj 49. rođendan. Ovaj sportski kolektiv, jedan od najtrofejnijih u našoj državi, već niz godina organizuje i besplatnu školu ragbija za sve zainteresovane mališane. U klubu trenira oko 130 članova u svim uzrasnim kategorijama, počevši od U-6. Trenutno rade na revitalizaciji ženske ekipe.
– Zbog epidemiološke situacije ovogodišnji rođendan obilježavamo na skromniji način. Pridružili su nam se i članovi Ragbi kluba “Herceg” iz Mostara, dok su drugi svoj dolazak morali otkazati. Nadam se da ćemo već naredne godine, kad naš klub obilježava 50 godina postojanja, ova proslava biti mnogo veća -kaže Kenan Uzunović, trener u klubu.
Kad je u pitanju takmičarski dio, niti ove godine zbog pandemije korona virusa se neće igrati Regionalno prvenstvo za seniore. U-17, U-18 i U-19 ekipe Čelika su prethodnih godina, uz mnogobrojne turnire, bili učesnici Dalmatinske i Srbijanske lige ali će ove godine također pauzirati.
– Budućnost ragbija u našoj državi je neizvjesna. Pandemija je ugasila mnoge profesionalne ekipe pa je logično da i mi imamo velikih problema. Ipak, pružit ćemo svoj maksimum kako bi nastavili uspješnu tradiciju -rekao je Uzunović na kraju.