Ekipa Mladost iz Doboja kod Kaknja je poražena minimalnim rezultatom na gostovanju kod tuzlanske Slobode. Jedini pogodak na utakmici postignut je u 33. minuti kad je nakon ubačaja Amara Beganovića odlično reagovao Fedor Predragović.
– Znali smo da je za Slobodu bitnija utakmica je r smo mi imali ta dva boda više. Igrali su agresivnije i na našu grešku su postigli gol. U nastavku smo nešto pokušali, došao je taj crveni karton i teško je bilo s igračem manje išta napraviti. Zaslužena pobjeda Slobode, čestitam im, a mi se okrećemo Krupi -rekao je trener Mladosti, Nemanja Miljanović. Rudar je na svom terenu stigao do uvjerljive pobjede nad ekipom bihaćkog Jedinstva, konačni rezultat glasio je 3:0 a golove su postigli Faruk Gačan, Emir Karalić i Mirza Šubo.
Vis Simm-Bau je u posljednjih osam utakmica upisao sedam poraza i samo jednu pobjedu. Proteklog vikenda je na gostovanju kod Igmana poražen rezultatom 3:0. Podršku Uprave Kluba dobio je šef struke Darko Vojvodić koji je ekipu preuzeo od Ajdina Mrgude koji se nije proslavio. Loše odrađene pripreme i katastrofalan prelazni rok koštali su Simm Bau, što se odrazilo i na rezultate.
– U teškom periodu koji se nalazi pred nama, ovim putem u ime predsjednika, članova UO i istinskih navijača našeg kluba, upućujemo podršku i želimo mu sreću u nastavku rada. Jednoglasni smo u tome da čovjek pred kojim se nalazi težak zadatak – NIJE SAM! -stoji u objavi NK Vis Simm Bau. TOŠK je opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 2:0 protiv Budućnosti. Strijelci su bili Armin Kapetan i Ajdin Mujagić.
Zenički Čelik nije uspio stići do 14. pobjede u nizu. U derbiju kola su na Bilinom polju odigrali 0:0 s ekipom Žepča 1919.