Nakon najave da za JU „Dom zdravlja“ Zenica stižu veće količine vakcine protiv COVID-a 19, od danas (utorak, 18. maj) do petka (21. maj) organizovat će se vakcinacija za oko 2.000 osoba koji žive na području užeg gradskog područja u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“. Prema planu, u ovom periodu dnevno će se imunizirati oko 500 osoba. Sve pripremne aktivnosti oko postavljanja punktova za vakcinaciju su završene jučer (ponedjeljak) u poslijepodnevnim satima.

Uposlenici „Doma zdravlja“ Zenica u saradnji s uposlenicima Kantonalne bolnice Zenica ranije su izvršili vakcinaciju dijaliznih i transplantiranih pacijenata, ratnih vojnih invalida, paraplegičara i osoba s Downovim sindromom.
Mobilni tim je vakcinisao 230 nepokretnih građana i te aktivnosti se provode svaki radni dan do završetka vakcinacije ove kategorije građana Zenice.

Direktor i Operativni tim za vakcinaciju protiv COVID-a 19 kontinuirano svaki dan rade na pripremama za sprovođenje ove vakcinacije. Za građane koji žive izvan grada, vakcinacija protiv COVID-a 19 i dalje će se sprovoditi u područnim ambulantama porodične medicine.
– Uposlenici JU „Dom zdravlja“ Zenica sve navedene aktivnosti u borbi protiv COVID-a 19 rade i nakon radnog vremena, a kako bi pomogli da svi zajedno pobijedimo epidemiju COVID-a 19 s kojom se suočavamo-kažu iz ove zdravstvene ustanove i dodaju da se Zeničani još uvijek prijavljuju za vakcinaciju, te će se aktivnosti na vakcinaciji i revakcinaciji naših građana nastaviti i u narednom periodu. Prema prvim informacijama, građani će telefonski biti obaviješteni o terminu vakcinacije u zeničkoj Areni. Kako saznajemo, koristit će se Pfizer vakcina protiv COVID-a 19.