Protekle sedmice je polaganjem cvijeća na spomen-ploči na kojoj su ispisana imena poginulih pripadnika MUP-a RBiH ZDK poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka u holu zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, obilježen 15. maj, Dan MUP-a ZDK.
Savjesno obavljanje radnih zadataka
Istaknuto je da se obilježavanjem Dana policije MUP-a ZDK zapravo obilježava i čuva uspomena na sve pripadnike Ministarstva koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana, te da njihov doprinos društvu i zajednici neće i ne smije biti zaboravljen.
Polaganju cvijeća je prisustvovao i muftija zenički hfz dr. Mevludin ef. Dizdarević, zajedno sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Zenica, Jakubom ef. Salkicom. Tom prilikom, muftija Dizdarević se kratko obratio članovima porodica poginulih pripadnika policije, upućujući dove da se nikada više ne ponove događaji u kojim će biti ugroženi ljudski životi, te dovedeni u pitanje dostojanstvo i opstanak jednog naroda.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju