Na devetom međunarodnom likovno-literarno-novinarskom konkursu za učenike osnovnih škola „Bogatstvo različitosti“, kojeg organizuje OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta (Srbija), čiji je cilj podstaći djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drugačijim, te na razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva, Valentina Glavaš iz Usore, učenica OŠ „Ivan fra Frano Jukić“, osvojila je drugo mjesto. „Riječ je o eminentnom natječaju, regionalnih razmjera, na kojem OŠ “Ivan fra Frano Jukić“ tradicionalno sudjeluje. To je odlična prilika za promociju škole i naših talentiranih učenika na jednoj široj sceni. Rezultat kojeg smo ostvarili, drugo mjesto, koje je osvojio rad naše učenice Valentine Glavaš, govori kako umjetnost i talenat nisu predodređeni samo za velike gradove i njihove škole. Mi smo jedna mala općina i škola, ali naši učenici ih čine velikim.

Glavaš

Tragom toga, uslijedio je i ovaj veliki rezultat. Valja istaći kako osim Valentine, koja je vanserijski talentirana, u našoj školi postoje i drugi učenici koji su, u istim razmjerima, talentirani i koji stvaraju vrhunska djela u polju likovne kulture. Neki su od njih su, također, sa svojim djelima, sudjelovali na ovoj likovnoj manifestaciji. Iako je izostao rezultat, to ne umanjuje vrijednost njihovih djela i talenta. Naprotiv, riječ je o učenicima neospornog talenta i sigurna sam kako će se i oni u budućnosti predstaviti u najboljem svjetlu“, kaže Dajana Kraljević-Nikić, nastavnica likovne kulture u OŠ „Ivan fra Frano Jukić“.
Tema ovogodišnjeg Konkursa bila je jabuka, a Valentini je, kako kaže, ova nagrada motiv za dalje napredovanje. „Ovo postignuće mi znači mnogo, a naročito kada u obzir uzmemo kako se rad, kroz ovaj natječaj, nalazio u jednoj velikoj konkurenciji učenika iz čitave regije. Znam kako su ocjenjivači imali težak zadatak izdvojiti najbolje radove. Stoga sam zahvalna i sretna što se moj rad nametnuo među najbolje. To mi daje dodatan motiv da nastavim stvarati i pomjerati vlastite granice“, kaže Valentina.