Medicinska škola u Zenici je svoj 62. rođendan ove godine obilježila na poseban način, online je promovirano elektronsko izdanje biltena „Medicinar“, urađena je himna škole kao i nova internet stranica na adresi https://med-ze.edu.ba/.


Veliki interes za upis
Medicinsku školu u Zenici trenutno pohađa 706 učenika u 28 razrednih odjeljenja u dva smjera Zubni tehničar i Medicinska sestra/tehničar. Svake godine je jako veliki interes za upis. Kontinuirano postižu izuzetne rezultate u znanju, umjetnosti i sportu, a kako su nam rekli online iskustvo probudilo je posebnu kreativnost i domišljatost njihovih i profesora i učenika.


Profesorica Selma Kavazović zajedno sa učenikom Adnanom Bešićem napisala je himnu koja je promovisana kroz video projekciju. Pod sloganom „Širimo pozitivne priče“ urađen je bilten, koji je dokaz da kada se mnoge ruke i srca slože da sve se može. Bilten „Medicinar“ uspješno su realizovali profesorice: Senija Krličević, Nisveta Bolić i Jasmina Dizdarević.
Zravlje i pozitivne emocije
– Budućnost svakog društva temelji se na odgoju i obrazovanju mladih naraštaja. Naša škola pored odgojno-obrazovne svrhe kod svojih učenika, kroz nastavne i vannastavne sadržaje, razvija empatiju, humanost i ljudskost. Uz našu stručnu i općeljudsku podršku učestvujemo u moralnom i intelektualnom sazrijevanju mladih koji će biti spremni suočiti se sa svim izazovima savremene civilizacije. Pored osposobljenosti za odabrano stručno zvanje, naši učenici se pripremaju za nastavak školovanja na visokoškolskim ustanovama. S ponosom želim istaći da sam svršenica Medicinske škole Zenica, te da je ona ostavila jedan neizbrisiv trag u mom ličnom i profesionalnom sazrijevanju, a što će biti na usluzi svima nama. Budimo zdravi, promovišimo zdravlje i radimo na ozdravljenju, jer kako jedna mudrost kaže: Zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu! – kaže v. d. direktorica Nedžada Alispahić, mr. zdravstvene njege i menadžmenta
Pomoćnica direktorice,
Jasmina Dizdarević, istakla je da su tokom ovogodišnjeg obilježavanja dana škole željeli da angažuju što veći broj učenika.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju