Polaznici NSoft Akademije

Simpatični astronaut koji je nedavno u Maglaju, ali i okolnim gradovima najavio edukaciju ali i mogućnost zapošljavanja, dodijelio je certifikate 30 mladih ljudi iz Maglaja, Tešnja, Zavidovića, Žepča, Mostara, Bugojna, Sarajeva i Zenice koji su uspješno završili NSoft Academy kurs za Technical Support Operator poziciju. Ova edukacija je bila organizovana besplatno za sve one koji zadovoljili tražene kriterije, a prijavilo se više od 80 zainteresovanih. Najbolji će uskoro dobiti priliku za zaposlenje u kompaniji.
Polaznici zadovoljni edukcijom
Cjelokupna edukacija je bila organizovana na način da je sve polaznike pripremila za stvarne izazove sa kojima se svakodnevno susreću Technical Support Operatori. „Obzirom da je ovo pozicija koja treba da rješava probleme u jako kratkom roku, bitno je istovremeno poznavati hardver i softver, ali i znati pravilno komunicirati, a u proteklih 5 dana smo stekli jako dobre temelje za to“, zajednički je zaključak polaznika.
„Zadovoljstvo nam je bilo upoznati i družiti se sa 30 polaznika koje ni ljetne vrućine nisu spriječile da svakodnevno budu s nama i uče. Znamo da je ova regija puna ljudskih potencijala kojima je samo potrebna prilika da se dokažu i ovom edukacijom, ali i samim otvaranjem ureda u Maglaju, želimo im dati priliku za to. Bitno je napomenuti da je ovo samo početak naših aktivnosti ovdje, i u narednim mjesecima planiramo nova zapošljavanja i nove edukacije“, rekla je Ana Sović, voditeljica Business Operations u kompaniji. Zadovoljan je bio i Mirsad Mahmutagić, načelnik Općine. „Maglaj je nekada bio tipičan industrijski grad, a sada se sve više okrećemo mikro IT kompanijama, a nekoliko ih je u našem gradu. Nadam se da će se postojeće IT kompanije širiti, ali otvarati i nove jer sigurno imamo kapacitet i priliku da servisiramo klijente od BiH do EU, a da naši mladi nađu posao“, dodao je Mahmutagić.
Riječ polaznika NSoft Academy
Nedim Džedović, Sarajevo: Podatak da se za akademiju prijavilo više od 80 zaintersovanih govori dovoljno. Edukacija je bila kvalitetna i korisna nama mladima da se usavršimo u ovoj oblasti. Hvala Nsoftu na sjajnoj prilici.
Rijad Softić, Zavidovići: Od malena me privlače računari i obrazujem se u ovom domenu, ali priliku da se dodatno usavršim na NSoft Academy nisam mogao propustiti.
Nikola Ristić, Doboj: Predavači su bili odlični i sve je u potpunosti ispunilo moja očekivanja. Dosta sam toga sam znao, ali i naučio puno novoga. Volio bih raditi u Nsoftu.
Nermina Hasičević, Maglaj. Znanja i iskustva nikada dovoljno i ovo je bila odlična prilika za nas mlade da se usavršimo u domenu tehničke podrške. Trenutno studiram, ne razmišljam o zaposlenju, ali bi se moglo na ovaj način nešto zaraditi i olakšati sebi studij.
Maglaj postaje važna
IT zajednica
Kompanija NSoft iz Mostara, jedan od svjetskih lidera u razvoju softvera za industriju zabave, je prije godinu dana otvorila svoj ured u Maglaju. Na ovaj način su postali jedini IT gigant koji ima ured u nekom manjem gradu u BiH. Cilj im je da se na ovaj način približe talentovanim mladim ljudima iz Maglaja i okolnih gradova, i pruže im priliku za sjajno radno okruženje blizu njihovog mjesta stanovanja.
Zadovoljnih 180 klijenata u 46 zemalja svijeta su sjajan pokazatelj odličnog rada i reputacije koje je kompanija stekla u industriji u svega 13 godina postojanja. Ipak, ne planiraju se zaustaviti na ovim brojkama i stalno su u potrazi za novim pojačanjima za svoje timove.