Na stadionu Stade de La Meinau u Strasbourgu u okviru kvalifikacione Grupe D za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Kataru 2022. godine odigrana je utakmica u kojoj su akteulni svjetski prvaci, reprezentacija Francuske ugostili „Zmajeve“. Edin Džeko u 36. minutu nakon asistencije Ermedina Demirovića pogađa za 0:1. Samo četiri minuta kasnije Francuzi uz dosta sreće dolaze do izjednačenja, strijelac je bio Antoine Griezmann.
Protekle subotu su naši reprezentativci na zeničkom stadionu Bilino polje odigrali prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Kuvajta i stigli do pobjede nakon 657 dana. U prvom poluvremenu nije bilo previše prilika. Oba tima su po jednom pogodila prečku. Prvo je Bader Al Mutawa to uradio za Kuvajt u 21. minuti, a uzvratio je Zlatan Nalić u 25. Ponovno je Nalić u 42. minuti imao dobar pokušaj glavom, ali je golman Khaled Al Rasheedi odbranio njegov udarac. Naš tim je imao terensku inicijativu u drugom poluvremenu te u vodstvo dolazi u 66. minuti. Eldar Ćivić prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u kazneni prostor za Smaila Prevljaka koji precizno šutira za 1:0. „Zmajevi“ su imali još nekoliko prilika ali rezultat se nije mijenjao.
– Dali smo šansu igračima koji do sad nisu imali veliku minutažu. Iskreno, više sam očekivao od njih, ali falila je koncentracija iako smo kontrolisali igru. Nismo iskoristili dosta prilika. Uglavnom, bitna je pobjeda, a sad nas čeka važna utakmica protiv Kazahstan -rekao je selektor Ivaylo Petev i dodao da očekuje da će publika u većem broju doći na utakmicu sa Kazahstanom i da će ispuniti kapacitet koji bude dopušten.
Nakon odigrane tri kvalifikacione utakmice reprezentacija BiH ima 2 boda, u prvom kolu smo remizirali u Finskoj (2:2), potom smo poraženi na stadionu Grbavica od Francuza (0:1) a uslijedio je remi u Strasbourgu. „Zmajevi“ kvalifikacije nastavljaju danas (utorak, 7. septembar), na zeničkom stadionu će biti domaćini u susretu protiv reprezentacije Kazahstana.