Proteklog vikenda su katolički vjernici zeničkih župa „Svetog Ilije“ i „Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije“ bili na zavjetnom hodočašću u Međugorju. Po samom dolasku su se zajednički pomolili pred Gospinim kipom ispred župne crkve. Nakon Svete mise, krenuli su ka Brdu ukazanja. Nekolicina njih se prema zavjetima na brdo popela bosa. Željeli su zahvaliti Gospi na primljenim milostima i potaknuti vjernike iz Središnje Bosne da i oni hodočaste Kraljici mira.


U ovom malom hercegovačkom mjestu koje se nalazi nedaleko od Mostara, već dugi niz godina dolaze hodočasnici iz cijeloga svijeta. U Međugorju se nalaze tri povlaštena mjesta hodočasničkog okupljanja: Brdo ukazanja, Križevac i Župna crkva „Svetog Jakova“. Brdo ukazanja se nalazi iznad Bijakovića i tu se od sredine 1981. godine okupljaju hodočasnici na molitvu krunice. U svako doba dana ali i noći pošto je staza osvijetljena, tu se mogu sresti grupe hodočasnika iz svih dijelova svijeta kako se uspinju do mjesta prvog ukazanja.
U međugorskoj crkvi godišnje se podijeli oko milijun i pol hostija, i to bi se moglo nazvati stvarnim pokazateljem broja hodočasnika. Međugorje je mnogima ponudilo nadu. Snaga Međugorja ne blijedi. Hodočasnici su učinili da se spominje uz najveća marijanska svetišta poput Lourdesa ili Fatime.