Sabahudin Fejzić, parking službenik:”Ništa novo neću reći kada je 2021. godina u pitanju. Svi znamo kakva je bila, ne samo za nas, nego i za cijeli svijet. Zato uvijek potenciram priču o zdravlju. To je najbitnije. Da smo živi i zdravi, ostalo je sve manje-više nebitno. Zato i za narednu 2022. godinu želim najviše zdravlja, kako za svoju porodicu tako i za cijeli svijet.”

Nihad Kelemiš, privatnik:”Uh, ova godina na isteku nije donijela nikakav boljitak u odnosu na 2020. I ovu je obilježila korona, ali i rast cijena životnih namirnica. Ne znamo šta nosi budućnost, no ovo što nam govore političari nije nikako dobro. Svi najavljuju nova pokupljenja, nestašice i to je ono što brine obični narod. Ja želim da naredna godina ipak bude makar za nijansu bolja od 2021. jer bi to svakako značilo određeni napredak i stabilizaciju situacije.”

Branislav Mara Mirković, kulturni radnik:”Što se mene lično tiče, 2021. godinu bih podijelio na tri dijela ili tri faze. Prvi dio se odnosi na koronu koja nas je uništila. Druga faza, hvala Bogu, na poziv prijatelja proveo sam mjesec dana na moru i to nakon dugo, dugo vremena. Treća faza se odnosi na uspjeh da smo i pored svih problema u Visokom organizovali tradicionalne Dane Zaima Muzaferije. Za iduću godinu želja mi je dobro zdravlje svima, počev od moje porodice, komšija i svih ostalih. Također, želja mi je da od Gradske uprave konačno dobijemo na korištenje Gradsko kino i da ga pretvorimo u pozorište i da to bude prava pozorišna dvorana gdje bi Visočani mogli svijetla obraza dolaziti.”

Ilma Kardaš, trgovac: “Sigurno je da je 2021. godina bila teška za većinu stanovnika Visokog, ali i naše države. Svi i dalje životare, preživljavaju i žele da dobiju normalne uslove za život. Mnogo toga je poremetila korona, ali ne možemo samo nju kriviti za stanje u državi. Mnogo mladog svijeta je otišlo iz BiH u 2021. godini, a bojim se da će taj broj rasti i u narednoj. Čemu se onda nadati u 2022?”

Samir Krivdić, ugostitelj: “Možda će moja izjava biti malo čudna, ali 2021. godina je bila bolja od 2020, a očekujem da će 2022. biti bolja od 2021. godine. Ovo govorim sa poslovnog aspekta, jer smo ipak u 2020. godini bili više zatvoreni. Ove godine je ta ‘zatvorenost’ ipak donekle popustila, pa se svijet i opustio. Nadam se da će vakcinacija ili nešto drugo pomoći da naredna godina bude još bolja po tom pitanju i da se konačno, koliko toliko, vratimo u neku normalnost kada je odvijanje života u pitanju.”