Prošle srijede Visoko je bilo domaćin utakmice finala Kupa Zeničko-dobojskog kantona u košarci. Domaća ekipa KK „Visoko“ dočekala je KK „Kakanj“ i jedna utakmica je odlučivala ko će biti osvajač Kupa našeg kantona za ovu sezonu. Gosti su imali ulogu favorita u ovom meču, bez obzira na to što su u Visoko doputovali bez svog najboljeg igrača Aldina Muflizovića. Podrška s tribina ni ovoga puta nije izostala, veliki broj navijača obje ekipe su u znatnoj mjeri ispunili KSC „Mladost“. Utakmica Visoko – Kakanj završila je rezultatom 70:85. U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Mirza Keso s 26 a u redovima Visokog Halid Karalić s 21 poenom. Nakon utakmice, medalje za igrače oba tima je u ime gradonačelnika Visokog Mirze Ganića dodijelio Emir Vračo, koji je također kapitenu KK „Visoko“ Karaliću uručio priznanje za učešće u finalu Kupa. Trofej osvajaču Kupa ZDK, ekipi KK „Kakanj“, uručio je predsjednik Košarkaškog saveza ZDK Feđa Jovanović, a trofej je preuzeo kapiten Dženan Hadžić.
Zenički Čelik je nakon odlaska brojnih igrača i službeno odustao od daljnjeg takmičenja u najvišem rangu. „Crno-crveni“ nisu putovali u Tuzlu na utakmicu protiv Slobode a neće niti u posljednjem kolu prvog dijela sezone u zeničkoj areni dočekati ekipu Posušja. Očekuje se odluka Košarkaškog saveza hoće li Čelik u narednoj sezoni igrati A1 ligu ili će morati krenuti od najnižeg ranga takmičenja.
U sarajevskoj dvorani „Sabit Hadžić“ utakmicu su odigrale košarkašice Igmana i Čelika a konačni rezultat je glasio 53:96 (14:22, 15:28, 12:26, 12: 20). Najefikasnija je ponovno bila Ajla Selimović koja je imala skor od 33 poena i 17 skokova. Zeničanke su polusezonu završile u vrhu tabele s omjerom od sedam pobjeda i tri poraza.