Tešanjski TOŠK je u naknadno odigranoj utakmici 16. kola bio bolji od ekipe Hadžića a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Kenan Delić, koji je pogodio iz slobodnog udarca sa skoro 40 metara, u 16. minuti. Potom su nogometaši TOŠK-a u okviru 18. kola gostovali kod Gradine u Srebreniku te osvojili novi prvenstveni bod. Igrao se 70. minut kad je Delić postigao svoj gol za konačnih 1:1. Za vodećim Igmanom TOŠK sada zaostaje pet bodova, s obzirom na to da je tim iz Konjica savladao Bratstvo u Gračanici.
U Banovićima su se sastali Budućnost i kakanjski Rudar a domaćini su slavili visoku pobjedu rezultatom 3:0. Mladost je u Doboju kod Kaknja ugostila ekipu Hadžića a ova utakmica je završena rezultatom 1:1. Utakmicu u Gradačcu su odigrali Zvijezda i Simm Bau. Bila je to prilika za goste da se iščupaju iz donjeg dijela tabele, ali je Zvijezda na kraju preokretom došla do jako bitne pobjede (3:2) s kojom se udaljila od opasne zone.
U narednom kolu utakmicu u Kaknju će odigrati Rudar i Simm Bau, dok će TOŠK biti domaćin ekipi Mladosti.
Na stadionu Hakija Mršo u Vogošći odigrana je utakmica između Unisa i Čelika u kojoj je konačni rezultat glasio 1:2 (1:1). Za Zeničane je kao novi šef stručnog štaba u ovoj utakmici debitirao Armin Duvnjak a golove su postigli Sulejman Salkić i Edin Durmiš. Narednog vikenda će „Crno-crveni“ na Kamberovića polju dočekati ekipu Moševca.