Sredinom prošle sedmice je, na radost članova, navijača i simpatizera Nogometnog kluba „Čelik“ Zenica rukovodstvo kluba objavilo da je uspostavljena saradnja s kompanijom ArcelorMittal Zenica. Nakon gotovo 15 godina, obnovljena je saradnja s kompanijom koja upravlja zeničkom Željezarom, a iz Kluba kažu da će novo partnerstvo, kao garancija neraskidive veze ova dva zenička simbola, trajati decenijama.

BHTelecom sponzor svih Čelikovih selekcija
U subotu je rukovodstvo Čelika objavilo da je potpisan sponzorski ugovor s kompanijom BHTelecom koji će vrijediti do kraja 2023. godine. Riječ je sponzorstvu koje se odnosi na sve klupske selekcije, a upravo će ovaj ugovor u finansijskom smislu biti najunosniji od brojnih sponzorskih ugovora koje je Klub potpisao u posljednje vrijeme.

– Poštujući orijentaciju kompanije ArcelorMittal Zenica da ne sponzorira profesionalni sport nego da sredstva ulaže u razvoj lokalne zajednice, ovo partnerstvo će biti usmjereno u unaprjeđenje omladinskog pogona našeg kluba. Čvrsto vjerujemo da ćemo kao klub opravdati ukazano povjerenje, te uz podršku novog partnera nastaviti biti dostojan reprezent svih Čelikovaca -kazali su iz NK Čelik.
– Zaista mi je zadovoljstvo biti na nogometnom terenu. Ovo je za mene veoma dobar osjećaj i velika motivacija. Čelik je već simbol grada Zenice, kao i naša kompanija koja već 130 godina proizvodi čelik u ovom gradu. Siguran sam da je Čelik uradio mnogo dobrih stvari u prošlosti i da će nastaviti s tim i u budućnosti. Veoma sam zadovoljan rukovodstvom Kluba koji pokušava da izgradi pravu organizaciju. Siguran sam da će i uspjeti u tome. Imaju jasne planove i vidim da su toliko motivisani da to i ostvare. Počevši od djece, pa na višim nivoima, to zaista ide u pozitivnom smjeru. Sretan sam što mogu reći da je naša kompanija jedan od učesnika u uspjehu NK Čelika i siguran sam da će Čelik postati jak kao proces proizvodnje čelika u ArcelorMittalu Zenica -izjavio je Generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica, Nikhil Mehta.