Arhiva

Sekcija „Zenica trči“, formirana u okviru Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ Zenica (organizator utrke) obavještava javnost i sve učesnike u saobraćaju da će se 14. maja, u vremenu od 19:45 do 22:00 sata, za potrebe realizacije rekreativne utrke 3. Zenički noćni cener, izvršiti privremena obustava i izmjena režima saobraćaja. Do potpune obustave saobraćaja u navedenom vremenu doći će u ulici Safvet-bega Bašagića i ulici Talića brdo, te na dijelu Bulevara Ezhera Eze Arnautovića od srednje škole Prva gimnazija do kružnog toka na Odmutu (Bojin vir) kod četvrtog solitera.
Policija će povremeno propuštati i regulisati prolazak vozila kroz kružni tok pored Drvenog mosta gdje će motorna vozila iz pravca Londže prema Drvenom mostu i obrnuto moći saobraćati uz signalizaciju policije. Na Glavnoj gradskoj magistrali doći će do izmjene režima saobraćaja na dionici od kružnog toka na Odmutu (Bojin vir) kod četvrtog solitera pa do kružnog toka na Carini kod skretanja za ulicu Safvet-beg Bašagić kod Policijske stanice Centar. Jedna strana GGM-a kojom će učesnici utrke trčati bit će u potpunosti zatvorena za saobraćaj, a saobraćaj će se drugom stranom GGM-a odvijati dvosmjerno. Dionice na kojima će doći do potpune obustave saobraćaja će biti adekvatno obilježene odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.
Organizator utrke moli sve građane za razumijevanje i apeluje na učesnike u saobraćaju da maksimalno poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i upute policije i redara koji budu raspoređeni na navedenim saobraćajnicama, te da u navedenom terminu koriste alternativne pravce, kojima mogu doći do željene lokacije.