Svečano je bilo u ponedjeljak u JU Mješovita srednja škola Zenica. Uz prisustvo brojnih zvanica i gostiju, prigodnim kulturno-umjetničkim programom obilježen je Dan škole, ali i završetak Projekta energetske efikasnosti, koji je implementiran zahvaljujući podršci Federalnog ministarstva prostornog uređenja, u saradnji sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona i Svjetskom bankom.

„Danas je naš dan, te svim našim učenicima i radnicima upućujem iskrene čestitke za Dan škole, sa željom da nastavimo nizati uspjehe i otvarivati zacrtane ciljeve, vodeći se, kao i do sada, isključivo najboljim interesom učenika. Sretan Dan škole“, poručila je direktorica JU Mješovita srednja škola Amela Mujaković.
Bolji uslovi za odvijanje nastavnog procesa
Ponosna na učenike i uposlenike Škole, direktorica Mujaković istakla je mnogobrojne postignute uspjehe, projekte, te pohvalila profesore i učenike, njihovu ambiciju i želju za znanjem.
„Mnogo sreće, ponosa i uspomena, dječijeg smijeha, nastavničke brige i ljubavi, stalo je u sve ove godine iza nas. Uloženo je puno napora da se unaprijedi postojeće stanje, što je danas i vidljivo, a krajnji cilj tih napora je stvoriti bolje uslove za odvijanje odgojno-obrazovnog procesa. Zadovoljstvo nam je što je proteklu godinu obilježila izuzetna saradnja sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Pedagoškim zavodom Zenica, Almy Gradnjom, ArcelorMittalom, Zeničkom industrijom mlijeka, Konzumom, Bingom i drugim kompanijama“, istakla je direktorica Mujaković.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju