U subotu navečer je u Zenici održan 3. Zenički noćni cener. Na ovom takmičenju učestvovalo je više od 350 takmičara iz Bosne i Hercegovine ali i zemalja regiona koji su trčali stazu dugu 10 kilometara zeničkim ulicama. Izuzetno je pohvalno da je 35% od ukupnog broja učesnika bilo iz Zenice. Za muzički dio programa bio je zadužen „Pandemic Stereo“ a u programu je bila i utrka za mališane “TRKi i mala raja” u kojoj je više od 100 mališana uz sportski duh i zabavu istrčalo 300 metara.


Organizator ovog događaja bila je sekcija „Zenica trči“ iz Udruženja „Vedro“ a sam događaj je protekao na izuzetno zavidnom nivou i bez ikakvih problema za šta su se, osim organizatora i koordinatora na projektu, pobrinuli brojni volonteri i pripadnici MUP-a ZDK koji su svoj posao odlično obavili.
Najbrži na 3. Zeničkom noćnom ceneru u muškoj kategoriji su: Uroš Gutić, Belmin Mrkanović i Ante Pokrajčić. U ženskoj kategoriji su najbrže bile: Alma Hrnjić, Lucia Kimani i Amela Trožić.
Utrku je u vremenski planiranom roku završilo ukupno 334 trkača i trkačice, a najbrži Zeničani su bili Aleksandar Iličić i Džejna Džaferbegović. Zenica je još jednom ujedinila veliki broj ljubitelja sporta iz raznih gradova i zasigurno ostavila pozitivan utisak na sve takmičare, ali i na mnogobrojnu publiku koja je nesebično pružala podršku svim takmičarima. Naša riječ je i ove godine bila medijski partner ovog izuzetno uspješnog projekta.