Dan škole u JU Mješovita srednja industrijska škola u Zenici obilježava se 3. maja. Ove godine zbog državnih i vjerskih praznika 74. rođendan Škole nisu obilježili na uobičajeni način – priredbom, prijemom zvanica i druženjem sa bivšim i sadašnjim uposlenicima Škole i gostima.
Učenici, profesori i Uprava Škole su ovogodišnji Dan Škole čestitali na poseban način, zahvalni jedni drugima za podršku, razumijevanje i usvojeno znanje.
Motiviranost učenika

Selvedin Botić

Zahvalivši se profesorima na predanom radu i znanju koje im nesebično prenose, pokazavši svoje znanje i umijeće, vrijedni učenici su Školi poklonili predmete koje su sami izradili.
„Najznačajniji datum naše Škole obilježili smo aktivnostima naših vrijednih učenika i profesora koji su tim povodom školi poklonili nekoliko izuzetno funkcionalnih, praktičnih i unikatnih predmeta ručne i strojne obrade, izložbu radova mašinske, rudarsko-geološke i hemijske-tehnološke struke kao i čestitke uobličene eksperimentalnim izvedbama u hemijskoj laboratoriji škole. Učenici završnih razreda zanimanja bravar, zavarivač i plinski i vodoinstaler, uz nadzor profesora praktične nastave, napravili su komodu za kancelariju direktora i istu ukrasili predmetima: držači knjiga, svijećnjaci, žičana skulptura bicikla i retro lampa. Učenici II i III razreda istog zanimanja su izradili metalnu korpu u obliku boce i istu poklonili Školi za diferencirano sakupljanje otpada. U okviru praktične nastave, operateri na CNC mašinama izradili su interesantne tacne sa logom Škole koje krase našu zbornicu, a nekoliko istih smo poklonili i osnovnim školama iz kojih su učenici završnih razreda dolazili u posjetu našoj Školi u periodu Dana otvorenih vrata. Učenici zvanja hemijski tehničar općeg smjera su napravili čestitku na izuzetno kreativan način koristeći nauku i moderni školski laboratorij. Sve ove aktivnosti i radovi svjedoče izuzetnu motiviranost naših učenika što je, svakako, rezultat predanog i kvalitetnog rada naših profesora koji svoja znanja i iskustva nesebično prenose na budućnost našeg društva, odnosno naše učenike“, kaže Selvedin Botić, direktor Mješovite srednje industrijske škole.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju