Direktor Čamdžić uručio zahvalnicu Diani Babić, predsjednici Privredne komore ZDK

Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća te brojnim kulturnim i sportskim aktivnostima učenika i uposlenika obilježen je 77. rođendan Mješovite srednje škole Zavidovići u prisustvu brojnih gostiju.
-Škola obavlja svoju misiju još od davne 1945. godine. U tom periodu različita zvanja i zanimanja je steklo preko 26.000 učenika. Kroz ovu dugu historiju obrazovani su kadrovi u drvoprerađivačkoj, mašinskoj, elektrotehničkoj, građevinskoj, tekstilnoj, ugostiteljsko-turističkoj, trgovačkoj, saobraćajnoj, uslužnim djelatnostima i dr. strukama. Trenutno, u Školi radi 80 uposlenika, riječi su Hajrudina Čamdžića, direktora Mješovite srednje škole Zavidovići.
Zadovoljni postignutim rezultatima
Prema riječima direktora Čamdžića, menadžment Ustanove ima razloga biti zadovoljan rezultatima koji su učenici postigli u ovoj školskoj godini. Prema analizi uspjeha, 50 posto učenika ima vrlodobar ili odličan uspjeh, a 90 posto učenika ima primjerno vladanje. Prosječna ocjena je iznad 3.50.

Posjeta BIHAMK-u

Vrijedni pomena su i uspjesi koje učenici ove škole bilježe u brojnim vannastavnim aktivnostima uz neposredan odgojno-obrazovni rad. Prvenstveno su to sportske ekipe, muške odbojke i košarke, streljačke sekcije, zatim ekipa iz oblasti prve pomoći. Zapažene rezultate učenici škole, duži niz godina, bilježe na takmičenjima iz vjeronauke. Učesnici su i brojnih kulturno-društvenih događaja, te humanitarnih akcija, od darivanja krvi do saradnje sa udruženjima građana i nevladinim organizacijama.
Saradnja s privrednim subjektima
Mješovita srednja škola Zavidovići trenutno obrazuje 540 učenika u 23 odjeljenja (redovni i vanredni) u devet zanimanja i tri tehnička zvanja.
Naš fokus je, s obzirom na veći izbor zvanja, obezbjediti sve potrebne uvjete za rad i visok nivo održavanja procesa nastave. Putem više izvora, donacija i projekata uspjeli smo realizovati planirane radove na servisiranju postojeće opreme, devastirane učionice u Radničkom univerzitetu, te obezbjediti setove za elektro-kabinet ali i urediti školske učionice i kancelarije, kaže direktor Čamdžić.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju