Arhiva

Jedanaesti međunarodni atletski miting “Zenica 2020” održat će se 7. oktobra – potvrdio je za naš list Suad Kaknjo, predsjednik Organizacionog odbora Mitinga, član uprave Atletskog kluba Zenica i potpredsjednik Atletskog saveza BiH. Prvobitno je bilo planirano da se, umjesto tradicionalno prve srijede u junu, miting održi početkom ovog mjeseca, ali je termin ponovo pomjeren zbog epidemiološke situacije u BiH.

Kaknjo, arhiva

– Razmišljali smo o odgađanju mitinga, jer je u vrijeme pandemije jako teško dovesti veliki broj takmičara iz velikog broja zemalja. Međutim, odlučili smo da se miting održi zbog naših atletičara i tradicije u kapacitetu koliko je moguće – rekao je Kaknjo.
Očekuje se dolazak takmičara iz 5-6 država, mnogo manje nego prethodnih godina, koji će se natjecati u 13 disciplina, s tim da, ipak, postoji mogućnost da se neke discipline ne održe ukoliko ne bude dovoljno takmičara.
– Smanjen je i fond nagrada, dosadašnjih 10 je svedeno na šest najboljih rezultata, ali je zadržan fond nagrada za tri prvoplasirana atletičara. Računamo na učešće naših najboljih atletičara Amela Tuke, Abedina Mujezinovića, Mesuda Pezera, Hamze Alića, Maida Redžića, Dejana Mileusnića i drugih atletičara, od kojih očekujemo dobar nastup – rekao je Kaknjo.
Prema njegovim riječima, podrška Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenica te vjernih sponzora nije izostala ni ove godine. Miting će se održati bez publike, a bit će obezbijeđen live stream na internetu, dok će BHT emitovati reportažu.