U Gradskom parku u Zenici je prošle sedmice održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno 7. izdanje festivala „Zenica Summer Fest“ na kojem će nastupati brojni izvođači, a zvijezda ovogodišnjeg festivala na Kamberovića polju bit će Halid Bešlić.
Brojni izvođači
Ovogodišnji ZSF će trajati od 8. do 18. avgusta i donosi najbolji sadržaj za građane Zenice, ali i drugih bh. gradova koji svake godine u festivalskim danima prisustvuju koncertima namijenjenim različitim starosnim grupama. Tako će ovogodišnji festival zbog najavljenog interesa biti održan umjesto u centru grada na Kamberovića polju izuzev „Večeri R’n’R-a“ koja je će biti na tvrđavi u Vranduku i koncerta Kamernog simfonijskog orkestra planiranog u Gradskom parku
– Zenica je moj grad. Sjećam se unazad 40 godina, snimio sam „Dijamante“ i postao preko noći popularan. Prvi koncert je bio na Bilimišću. Od tad sam imao stotine nastupa, ali jedan ću posebno izdvojiti. Kad sam nastradao i bio na Koševu u bolnici, u zeničkoj Areni je pjevao Dino Merlin. Probudio sam se iz kome, sin mi je donio telefon i pokazao snimak. Naježio sam se tad i rekao da ću prvi koncert po izlasku održati u Zenici i tad sam pjevao u vašoj dvorani -kazao je Bešlić koji će pjevati na otvorenju ZSF-a i dodao da je uvjeren da ga je zenička publika poželjela.
Osim Bešlića na ZSF-u će nastupiti, između ostalih: Divlje jagode, Gruver, Alen Islamović, Goran Karan, Aleksandra Radović, Semir Cerić Koke, BruhUuhu, Sergej Ćetković, Dado Topić, Saša Matić… Organizatori su najavili i bogat program za najmlađe, a održat će se tradicionalno „Veče narodnih igara“ i „Tamburaški susreti“. U ukupno 18 događaja je planiran nastup 30 izvođača. Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da očekuje „vrelo ljeto“.
– Gradska uprava je na vrijeme pokrenula organizaciju i osigurala najbolje bh. i izvođače iz bivše države, kako bismo našim građanima i dijaspori osigurali dobar festival. Sretan sam i zadovoljan što nastupaju i naši brojni zenički muzičari -kazao je, između ostalog, Kasumović te dodao da je Kamberovića polje bolja lokacija za Festival što je bio prijedlog Organizacionog odbora ZSF-a.

Ostatak pročitajte u printanom izdanju