Niti 31 godinu nakon stradanja nevinih civila ne prestaju suze, bol i jecaji porodica poginulih. Pokraj spomen-obilježja postavljenog ispred zgrade u zeničkom naselju Crkvice prošle subote su građani, predstavnici Udruženja civilnih žrtava rata, Udruženja ratnih vojnih invalida, Gradske uprave i političkih stranaka položili cvijeće te odali počast za devet ubijenih civila koji su stradali od granate koja je, prema riječima prisutnih, namjenski ispaljena na ovu lokaciju jer je najbliža ratna linija bila udaljena oko 30 kilometara.
Suada Kadrić predsjednica Udruženja civilnih žrtava rata 92-95 Zenica kazala je da su se i ovaj put sastali isti ljudi koji uvijek dođu na obilježavanje ovih događaja
– Na žalost ne možete ljudima dokazati. Žao nam je ovih ljudi, ali i onih koji su ostali iza njih. Mi ćemo i dalje dolaziti i obilježavati, a istovremeno tražit ćemo pravdu. Ovo je 31. godina, svaki put isto pričamo, niko nije odgovarao, ali nadam se da će pravda jednom pobijediti -istakla je Kadrić uz napomenu kako se nada da će Grad Zenica izdati potrebne dozvole da se i na ostalim mjestima gdje su stradali civili izgrade prigodna spomen-obilježja.
Vernes Menzilović predsjednik Komisje za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti Grada Zenica je istakao da se ovaj datum obilježava dostojanstveno, ali da se ništa nije promjenilo.
-Mi i danas ne znamo ko su bili nalogodavci, ko su bili izvršitelji ovakvog zločina i nikad niko nije odgovarao za komandnu odgovornost. Mi s ovog mjesta šaljemo poruku svima onima koji trebaju da rade ovaj posao da podignu optužnice, da procesuiraju te ljude i da konačno zadovolji se pravda. Ovo je bilo neselektivno granatiranje s namjerom da se gađaju objekti gdje su živjeli civili, gdje nije bilo vojnih objekata -kazao je Menzilović.