Proteklog vikenda je u Zenici po deveti put održan Međunarodni skup vozila Alfa Romeo u organizaciji Alfa Romeo kluba iz Zenice. Okupljanje je počelo u Lašvanskoj dolini a potom su učesnici krenuli za Zenicu gdje je na Trgu „Alije Izetbegovića“ priređena noćna izložba vozila. Za zabavni dio programa zadužen je bio DJ Bashy a organizovane su tradicionalna tombola, defile i gradska utrka na 302 metra. Na ovogodišnjem druženju je učestvovalo više od 250 vozila marke Alfa Romeo iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke, Italije…
– Mi ovo sve radimo iz ljubavi te želimo predstaviti naš grad, koji volimo, kao evropski. Odziv je odličan i ove godine. Pokušavamo vratiti malo svježine u naš grad. Ovo mnogo košta ali zahvaljujući našim prijateljima uspijevamo iz godine u godinu staviti naš grad u centar regiona –rekao nam je Muhedin Fejzić Braco, predsjednik zeničkog Alfa Romeo kluba, te na kraju dodao da će i ove godine biti dodijeljene nagrade za: najstarijeg učesnika, najmlađeg, najljepšu Alfu, najbržu, najspušteniju, najbolji interijer…
– Alfa je bila na posterima, vozio sam je u igricama. Kad sam napokon kupio jednu, nažalost nisam naišao na najbolji primjerak pa je progutala veće svote novca na popravke više nego sama vrijedi. Sad je u savršenom stanju i vožnja u njoj je gušt koji se ne može opisati -kazao nam je Alfista iz Beograda koji je želio ipak ostati anoniman.
Davor Žarković iz naselja Črnkovci koje se nalazi između Valpova i Donjeg Miholjca u Zenicu je stigao s prijateljem u Alfi 156 a upravo taj broj ima i na registracijskim tablicama.
– U Zenici smo treći put i, kao i ranije, imamo odlično iskustvo. Ekipa koja je tu, iz cijelog regiona, nam je već poznata, susrećemo se na brojnim druženjima. I naš Alfa Romeo tim u Slavoniji organizuje druženje i ista ekipa se uvijek odazove. Vrlo rado ćemo ponovno posjetiti Zenicu -kazao nam je Žarković.