Proteklog vikenda je na sportskim terenima Kamberovića polja održana manifestacija „Dani zeničkog sporta“ a u organizaciji Sportskog saveza Grada Zenica zajedno s Gradskom upravom i Službom za društvene djelatnosti. Posjetiteljima su se predstavili mnogi zenički sportski klubovi, neki od njih kroz organizaciju turnirskih takmičenja, a neki su organizovali prezentacije svojih članova i njihovih vještina. Prezentovani su: nogomet, košarka, rukomet, ragbi, stoni tenis, biciklizam, taekwondo, tenis, judo, odbojka, rafting, karate, aviomodelarstvo…
Manifestaciju su zvanično otvorili potpredsjednik Sportskog Saveza Grada Zenica prof. doc. dr. Šemso Ormanović, pomoćnica gradonačelnika Sumea Mujkanović i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić. Sa svečanog otvorenja su poslane poruke podrške ovom projektu i nade da će i u narednim godinama ovaj događaj okupiti još veći broj klubova i pojedinaca te da će ovo postati tradicija u kojoj će se njegovati sport i sportski duh.
– Sve ove aktivnosti se održavaju kako bismo pokazali da Zenica jeste grad sporta, kao što je uvijek i bila, te da pokušamo vratiti taj sportski sjaj našem gradu. Jedan od naših ciljeva jeste i da podignemo taj rekreativni dio sporta, odnosno da pokušamo da animiramo veći dio građana da se uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti -kazao je, između ostalog, prof.doc.dr. Ormanović.