Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je prošlog utorka u Budimpešti s Mađarskom rezultatom 0:0 u okviru 2. kola grupe A3 UEFA Lige nacija. Prvo ime ove utakmice bio je naš golman Nikola Vasilj, koji je u više navrata odličnim intervencijama odbranio svoj gol.
– Ja bih istakao našu veliku borbenost koju smo pokazali večeras, pogotovo protiv ekipe kao što je Mađarska i pred njihovom publikom. Defanzivno smo odigrali kompaktno koliko smo mogli. Presretan sam zbog sebe lično i zbog ekipe što smo osvojili ovaj bod. Vidi se da nismo dugo skupa, pogotovo u igri s loptom, ali vjerujem da će se i to popraviti vremenom -kazao je Vasilj.
Selektor Sergej Barbarez je osvojio svoj prvi bod u zvaničnim utakmicama na klupi reprezentacije.
– Drugačija utakmica od one u Nizozemskoj i od nas je tražila drugačiji pristup, veliku borbenost, razmišljanje i hrabrost. Nažalost, malo te hrabrosti nam je nedostajalo u sredini, gdje smo vidjeli šansu da možemo odigrati i iz 2-3 dodavanja biti opasni po gol protivnika. Probleme koje smo imali, imali smo svojom zaslugom. Par tehničkih grešaka kod prijema lopte, par uzastopnih kornera, što stvori pritisak. Srećom, odbrana je dobro funkcionisala, a i golman Vasilj nas je nekoliko puta bravurozno spasio -istakao je Barbarez.
Liga nacija se nastavlja u oktobru, a naša reprezentacija na Bilinom polju u Zenici dočekuje Njemačku (11. oktobar, 20:45) i Mađarsku (14. oktobar, 20:45).