U vikendu iza nas, odigrane su utakmice 5. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Na Gradskom stadionu Hadžići, sastali su se domaći Radnik i zenički Čelik. Nešto više od 500 gledalaca (od čega polovica navijača „Crno-crvenih“) nisu imali mnogo tog za vidjeti. Prvih desetak minuta utakmice se igralo uglavnom na sredini terena. Amar Jusić je presjekao napad domaćina u 14. minuti te uputio dugu loptu prema kapitenu Čelika Aladinu Isakoviću. Sedin Ramić ide nesmotreno na loptu te visoko podignutom nogom pogađa Isakovića u lice koji onesviješten pada na teren. Brzom reakcijom liječničke ekipe, nakon dvije minute Isaković dolazi k svijesti a potom suprotno preporukama službenika Hitne pomoći nastavlja s igrom. Glavni sudija utakmice Emir Spahalić opravdano dodjeljuje crveni karton Ramiću te Radnik ostaje s igračem manje na terenu. Nogometaši Čelika su potom pokušavali stvoriti priliku ali je gusto postavljena odbrana Radnika svaki put reagovala na vrijeme. Igrao se 30. minut kad su domaćini izveli brzu kontru preko lijeve strane.
Utakmica 1/2 finala omladinskog Kupa ZDK odigrana u Jelahu završila je rezultatom Borac – Rudar Breza 1:3 (0:1). Ekipa iz Breze će u finalu igrati s omladincima zeničkog Čelika.
Benjamin Šehić odlično reaguje na kratko izbijenu loptu te s ruba šesnaesterca pogađa za 1:0. Samo dvije minute kasnije, na drugoj strani, Ali Međuseljac šutira malo iznad gola Radnika. Nakon ubacivanja Jusića s lijeve strane u 36. minuti, glavom šutira Isaković ali Arman Šutković brani njegov udarac. „Crno-crveni“ su nastavili s pritiskom ali bez veće opasnosti za gol Radnika te se na odmor odlazi s minimalnom prednošću domaće ekipe. Na samom početku drugog poluvremena, u 48. minuti, desnom stranom prolazi Hamza Martinović te ubacuje u peterac Radnika gdje se najbolje snalazi Međuseljac i pogađa za 1:1. Igrao se 51. minut kad je Martinovićev šut izblokiran te lopta prolazi pokraj desne stative gola Šutkovića u korner. Radnik ponovno prijeti u 59. minuti ali šut Šehića iz slobodnog udarca brani Adi Durmo. U 62. minuti s distance šutira Faris Bajramović a golman Radnika vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner. Talha Tabaković u 68. minuti šutira iznad domaćeg gola. Marin Popović u 77. minuti izvodi korner s lijeve strane, Šutković vrhovima prstiju loptu izbija ispred Lovre Muse. U prilici je bio i Arman Džanković u 86. minuti ali lopta nakon volej udarca s desetak metara odlazi preko gola Radnika. Posljednju priliku imao je Isaković u sudijskoj nadoknadi ali niti njegov udarac glavom nije bio precizan te je konačni rezultat glasio Radnik – Čelik 1:1 (1:0).
Utakmicu u Gračanici su odigrali Bratstvo i Stupčanica iz Olova. Igrao se 41. minut kad je Edis Smajić postigao jedini pogodak na utakmici za veliko slavlje oko 500 domaćih navijača. Tuzla City je na stadionu Tušanj bila domaćin ekipi tešanjskog TOŠK-a, ova utakmica je odigrana sinoć nakon zaključenja ovog broja Naše riječi. O rezultatu i detaljima s utakmice ćemo pisati u narednom broju. Parovi sljedećeg kola: Čelik – Radnički, Goražde – Stupčanica, TOŠK – Bratstvo.