Bosansko narodno pozorište Zenica je petnaesti put u nizu objavilo Poziv na učešće na teatarskoj manifestaciji European Theatre Night (Evropska noć teatra) – Noć teatra Bosne i Hercegovine 2024. posvećenoj scenskim i izvedbenim umjetnostima.
– Noć teatra BiH 2024. bit će organizovana u subotu, 16. novembra 2024. godine. Ovim putem su upućeni pozivi svim javnim, nezavisnim i privatnim pozorištima, centrima za kulturu, institutima, ustanovama, udruženjima, bibliotekama, muzejima, drugim umjetničkim organizacijama, školskim i visokoškolskim ustanovama, kao i svim drugim subjektima koji se bave određenim oblikom scenskih, izvedbenih i muzičko-scenskih umjetnosti, da svojim programom tokom Noći teatra BiH 2024. doprinesu razvoju i dodatnoj afirmaciji teatarske djelatnosti, savremene umjetničke produkcije i stvaralaštva, te ukupne kreativnosti u BiH -kažu iz BNP-a te dodaju da su zemlje učesnice međunarodne teatarske manifestacije European Theatre Night: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Slovačka, Austrija i Bugarska.
Program Noći teatra primarno obuhvata pozorišne predstave i izvedbe, a svakako može sadržavati i sve ostale oblike scenskih i muzičko-scenskih umjetnosti. Prijave na ovogodišnju Noć teatra se vrše najkasnije do petka, 25. oktobra putem online prijave na link: https://forms.gle/oTt6Np6HxR8rEBQD6


POD POKROVITELJSTVOM MINISTARSTVA
ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT ZDK