Utakmice 9. kola Prve lige FBiH su odigrane proteklog vikenda. Na tuzlanskom stadionu Tušanj, pred 200 gledalaca od čega je polovica bila navijača iz Zenice, sastali su se domaći Tuzla City i Čelik. Domaćini do pogotka stižu u 2. minuti utakmice, a strijelac je bio Edin Durmiš, nekadašnji igrač Čelika. Samo sedam minuta kasnije „Crno-crveni“ stižu do izjednačenja. Korner je izveo Marin Popović a strijelac za 1:1 bio je Nenad Rašević. Već u 18. minuti novo vodstvo za domaćine, strijelac za 2:1 bio je Adin Husejinović. Uslijedio je niz napada ekipe iz Zenice a do novog izjednačenja dolaze u 40. minuti. Korner s lijeve strane je izveo Anes Mašić, nesmotrenost odbrane domaćina koristi Popović i pogađa za 2:2. Iako su i u drugom dijelu nogometaši Čelik nastavili s napadima, nije bilo novih pogodaka.


Ove sedmice će ekipe iz ZDK odigrati po dvije prvenstvene utakmice. U srijedu (16. oktobar) se sastaju: Čelik – Tomislav, Budućnost – Stupčanica i Goražde – TOŠK. Za vikend igraju: Čelik – Bratstvo i Gradina – Stupčanica. TOŠK će biti slobodan.


U Tešnju je TOŠK bio domaćin ekipi Budućnosti pred nešto više od 600 gledalaca. Na samom kraju prvog poluvremena Eldin Trumić dovodi goste u vodstvo a pogodak za konačnih 0:2 je u 81. minuti postigao Elvedin Aletić. Stupčanica iz Olova je u ovom kolu bila slobodna.