Odigrane su utakmice 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše. U Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ zenički Čelik-Junior bio je domaćin ekipi Krivaje iz Zavidovića a na kraju su pobjedu slavili gosti rezultatom 24:31 (6:17).
-Sjajna igra u prvom poluvremenu gdje su naši igrači pokazali veliku borbenost i zalaganje. U drugom poluvremenu neshvatljiv pad igre. Ova pobjeda je najbolji poziv da u narednu subotu od 19 sati u derbi utakmici protiv Konjuha iz Živinica napunimo dvoranu do posljednjeg mjesta. Za kraj šta reći za naše Zavidovićane kojih je večeras po našoj procjeni bilo preko 100, te koji su po ko zna koji put pokazali da Zavidovići žive za RK Krivaja -kažu iz Krivaje.
Najefikasniji u redovima „Crno-crvenih“ bio je Danilo Božović sa šest pogodaka, Marin Marić je postigao osam za ekipu Krivaje.
U Maglaju je gostovala sarajevska Bosna a utakmica je završena bez pobjednika rezultatom 28:28 (15:13). Susret su bolje otvorili domaći rukometaši koji u 7. minuti imaju prednost 5:1. Gosti uspijevaju kvalitetnom odbranom doći do 11:10 u 23. minuti. Ipak, ekipa Maglaja do odlaska na odmor uspjela je sačuvati prednost pa je rezultat nakon prvih trideset minuta glasio 15:13. Početkom drugog dijela gosti iz Sarajeva serijom 2:7 stižu do preokreta rezultata. Igrao se 39. minut a rezultat na semaforu glasio je 17:20. Domaćini se ne predaju pa deset minuta kasnije stižu do poravnanja rezultata 23:23. Uslijedila je uzbudljiva završnica u kojoj smo vidjeli nekoliko preokreta za na kraju konačnih 28:28. Najefikasniji u redovima Maglaja bili su Rijad Halilović s osam i Danijel Stijović sa sedam postignutih pogodaka.
Rukometašice Krivaje su utakmicu 3. kola igrale u Gornjem Vakufu kod ekipe Sloge te stigle do pobjede rezultatom 27:36 (15:19). Od samog početka susreta ekipa Krivaje bila je znatno dominantniji protivnik. Prednost je rasla iz minuta u minut a nakon rezultata 9:14 u dvadesetoj minuti, domaće rukometašice serijom 4:0 stižu na samo gol zaostatka 13:14. Ipak Krivaja se ne predaje pa do odlaska na pauzu izabranice Adnana Bašića vraćaju solidnih plus četiri, te se na odmor odlazi kod rezultata 15:19. Početkom drugog dijela Krivajašice stižu do sedam golova prednosti. Igrao se 37. minut susreta a rezultat na semaforu glasio je 16:23. Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, prednost je ostala na strani Krivaje koja je na kraju slavila rezultatom 27:36. Krivaju je do pobjede vodila Azra Topčić s 13 postignutih pogodaka.