JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, u saradnji sa Sportskim igrama mladih FBiH te uz podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK-a i Ministarstva za rad i socijalnu politiku FBiH, organizovao je centralnu manifestaciju povodom Dječije nedjelje.  U programu je učestvovalo više od 600 mališana, učenika osnovnih škola sa područja ZDK te korisnika usluga udruženja koja rade s djecom sa poteškoćama u razvoju. „Manifestacija u Žepču imala je i inkluzivni karakter jer su dio druženja, takmičenja i programa korisnici našeg Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK-a te drugih udruženja. Osim redovnih sportskih takmičenja koja tradicionalno realizuju Sportske igre mladih FBiH, program je obogatio i zabavni program“, kaže Ernad Metaj, direktor JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK-a.
Mališanima se pridružio i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi ZDK Antonio Šimunović koji se kratko obratio prisutnima i nije krio zadovoljstvo organizacijom: „Zaista mi je srce puno kad vidim da smo na ovako lijepoj manifestaciji i u ovom lijepom prostoru Katoličkog školskog centra okupili veliki broj djece te da ćemo napraviti jednu lijepu priču“.
Nakon sportskih takmičenja krenulo je nadmetanje u pravljenju kotlića. Za sve posjetioce i učesnike danas pripremljen je i veliki roštilj. Kako navode iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, nakon takmičenja medaljama okitili učenici i učenice iz Prve osnovne škole iz Zavidovića, Osnovne škole „Begov Han“,  Osnovne škole „Žepče“, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Zenice i Osnovne škole „Fra Grga Matić“ iz Žepča.


Dječija nedjelja ZDK obilježena je i u Varešu.  Učenici osnovnih škola uživali su u muzičkim sadržajima koje su pripremili štićenici Male škole te u predstavi Petar Pan u izvedbi korisnika JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK. Za učenike srednjih škola u Varešu upriličena je radionica psiho-drame koju je vodio bh. režiser Ahmed Imamović uz asistenciju psihologa.