Zenički srednjoprugaš i član reprezentacije BiH, kandidat za nastup na OI u Tokiju 2021. godine, Abedin Mujezinović (27) zatražio je prošlog mjeseca ispisnicu iz matičnog kluba AK Zenica kako bi karijeru nastavio u AK Sarajevo.
– Ima dosta razloga zašto sam htio da pređem u AK Sarajevo. Nije mi drago što sam otišao, jer u AK Zenici sam počeo prve atletske korake i ostvario prve atletske rezultate, klub je bio moja prva ljubav. Jednostavno nisam imao dovoljno dobre uslove da bih ostao. U Sarajevu ću dobit sve što sam tražio, pristali su na sve moje sve uslove -rekao je u izjavi za „Našu riječ“ Mujezinović i dodao da ostaje živjeti u Zenici.
Ove godine osvojio je bronzu na otvorenom u rumunskom Cluju, čime je kompletirao set medalja s Balkanskih prvenstava. Dva puta je nastupio i na Evropskim prvenstvima – na otvorenom 2018. godine u Berlinu te na dvoranskom 2019. godine u Glasgowu, ali oba puta je svoj nastup završavao u kvalifikacijama. Mujezinović je bio trećeplasirani na Mediteranskim igrama 2018. godine, Balkanski prvak u dvorani 2017., Balkanski prvak na otvorenom 2017. te prvak BiH na 800 metara 2019. i prvak BiH na 400 metara 2020. godine.