Maglajliji Adelu Husiću, vlasniku berbernice „HEAD LINE“ godina nije mogla početi bolje. Na svjetskoj smotri frizera, u konkurenciji 2.000 svojih kolega i kolegica sa pet kontinenata Adel je osvojio izvrsno sedmo mjesto u konkurenciji „low skin fade“. Njegov plasman je najbolji među muškim frizerima, članovima bh reprezentacije koja je učestvovala na Svjetskom prvenstvu.
Takmičenje organizovano on line
Umjesto Pariza, učesnici svjetske smotre frizera, žiriju su slali svoje fotografije i odradili live prenose. Bilo je mnoge teže, Adel, jer trebalo je dočarati svu vještinu zanata, slaganje kose i tzv. granulaciju. Proglašenje najboljih pet u live prijenosu emitovano je iz Njuorka, ali članova bh reprezentacije nije bilo. Potajno su se nadali da bi ipak mogli biti u top 20 što je bio san svih. I onda, nakon nekoliko dana, Sanin Fazlić, predsjednik Saveza frizera BiH, Adelu javlja odličnu vijest. „Šišao sam mušteriju kada mi je Sanin javio da sam osvojo sedmom mesto. U momentu sam ostavio makaze i samo sjeo. Svoju sreću ne mogu opisati. Ovo je za mene veliki uspjeh jer nikada na svjetskom prvenstvu nije bilo ovoliko učesnika. Saninu dugujem dobar muštuluk“, ispričao nam je Adel i zahvalio se svima koji su mu bili podrška i pomoć na putu do velikog uspjeha. Nakon što je uspješno odradio prvi krug takmičenja, za drugi je valjalo otputovati u Mostar. I naravno, sve što je trebalo poći krivo toga dana, pošlo je. „Sa suprugom sam krenuo put Mostara. Nekih 20 kilometara od Maglaja pokvarilo nam se auto, zovi šlep službu, vraćaj se nazad, traži novo auto, gužve na cestama, mi već kasnimo. Sestra moje supruge Sedina i njen suprug Alen daju nam svoje auto, krećemo ponovno i naravno vozim malo brže. Zaustavlja me policija, ja na rubu živaca, nekako dodjemo do Mostara tri minute prije početka live prenosa. U nekoj huji sam odardio svoj rad, niko nije smio riječ progovoriti. Na kraju shvatimo da nemamo profesonalni aparat, vremena više nema i ja svojim mobitelom napravim šest fotografija, dovoljno za sedmo mjestu u svijetu“, dodaje Adel kroz smijeh.
U karijeri se ništa neće promijeniti
Ovaj veliki uspjeh neće bitnije promijeniti moju karijeru, kaže nam Adel i nastavlja.
„Ja svoj život vidim u Maglaju, da radim sa ljudima sa kojima sam navikao i koji me znaju iz vremena kada nisam bio frizer. Ipak, ovo je velika satisfakcija kako za mene tako i za Maglaj. Svako Svjetsko prvenstvo, bilo da je riječ o sportu ili nečemu drugom traži puno rada, znanja, odricanja i puno para. Gotovo iz ničega napravili smo veliki rezultat i ponosan sam na to. Šta će biti u budućnost sa mojom karijerom, trenutno ne razmišljam“, rekao nam je Adel na kraju razgovora.