U sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici prošlog petka održana je press konferencija na kojoj je predstavljen novoimenovani policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Admir Gazić, te su najavljene određene aktivnosti koje će Uprava policije MUP-a ZDK provoditi u narednom periodu na području iz svoje nadležnosti s ciljem unapređenja stanja sigurnosti, te generalno unapređenja efikasnosti i profesionalnosti u svim segmentima djelovanja i postupanja policijskih službenika u okviru zakonom definisanih nadležnosti i ovlaštenja.
Na početku svog obraćanja predstavnicima medija Gazić je istakao da je razgovarao s novim ministrom unutrašnjih poslova ZDK-a Emirom Vračom koji je iskazao spremnost za podršku s ciljem što profesionalnijeg rada policije i njihovo tehničko opremanje.
Nakon kraćeg presjeka stanja sigurnosti za devet mjeseci tekuće godine, komesar Gazić je prezentirao i približio osnovne principe i pristupe koji će biti prisutni u radu policije Zeničko-dobojskog kantona, kao i prioritete u rukovođenju Upravom policije. Kako je potvrdio, u kratkom periodu je održao sastanke s načelnicima policijskih uprava, te komandirima policijskih stanica na području ZDK na kojim je naglasio da od svih rukovodnih policijskih službenika zahtijeva profesionalan pristup u radu, zakonito i pravično postupanje prema svim građanima, te razvijanje dobrih međukolegijalnih odnosa.
Također su izneseni podaci o nedostatku broja policijskih službenika, te namještenika i državnih službenika, što znatno otežava rad Uprave policije. U daljem izlaganju, komesar Gazić je najavio određene aktivnosti koje će Uprava policije MUP-a ZDK provoditi u narednom periodu na području iz svoje nadležnosti s ciljem unapređenja stanja sigurnosti, te generalno unapređenja efikasnosti i profesionalnosti u svim segmentima djelovanja i postupanja policijskih službenika u okviru zakonom definisanih nadležnosti i ovlaštenja.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA