U organizaciji tima FASHION M–a Zenica, u SC „Libertas“ u Žepču, organizirano je prvo prednatjecanje, u trećoj sezoni, za izbor Fotomodela BiH 2022.
Kako kaže Selma Maličbegović, ispred pomenute Agencije, ovaj projekt je u protekloj sezoni dobio veliku podršku javnosti, medija, gradskih uprava te publike širom Bosne i Hercegovine.

Aldijana Tutnjić

U ovoj sezoni bit će održano dvadeset prednatjecanja širom BiH- a nakon polufinala, finalno je najavljeno u 10. mjesecu u Sarajevu.
-U protekloj sezoni, u okviru projekta, dodijeljeno je i nekoliko vrijednih nagrada te dvije stipendije za školovanje ukupne vrijednosti od 24.000 KM. Najuspješnije djevojke dobile su šansu da budu dijelom muzičkih spotova, reklama, modnih revija.
Direkcija izbora je odlučila da prvo prednatjecanje u 2020. godinu, za regiju Žepče, Zavidoviće i Maglaj bude upravo u Žepču.

Maličbegović

Na posljednjem natjecanju u Žepču pobijedila je Natalija Matijević koja je radila mnogo projekata, od kojih se posebno istakao Europski festival mode EUROPEAN FASHION PASPPORT-kaže Maličbegović.
Iz razgovora sa Selmom Maličbegović saznajemo da izbor fotomodela nije klasični izbor ljepote.
Jedini smo projekt koji ulazi u male sredine. Učesnice prolaze brojne edukacije čime im se pružaju mogućnosti u poslovnom svijetu, modelinga ali i menadžerstva, kaže Maličbegović.
Pobjednica Top fotomodela regije Žepče, Zavidovići i Maglaj za 2022. godinu je Aldijana Tutnjić iz Žepča.
Prva pratilja fotomodel regije Žepče, Zavidovići, Maglaj je Aida Skejić, a druga pratilja fotomodel je Dženisa Ahmetović.
Od strane organizatora dodijeljene su i lente i titule, Fotomodel Facebook je pripala Emini Hodžić, Fotomodel šarma je Nermana Joldić, a Fotomodel medija je Amila Terzić. Lentu Fashion M ponijela je Selma Zahirović.
Za naredni period, tačnije u mjesecu maju, iz Agencije FASHION M –a Zenica, najavljuju Bh Festival mode. Pod sloganom „Nosimo domaće“, planirano je okupljanje svi bh. proizvođača koji rade gotov proizvod, tekstil, koža, obuća.