Nakon lošeg starta „Crno-crvenih“ u prvenstvu, na mjesto šefa stručnog štaba NK „Čelik“ Zenica stigao je Dario Damjanović. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine u svojoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za brojne klubove: Modriča Maxima, splitski Hajduk, Luch Vladivostok, Kaiserslautern, zenički Čelik, Novi Pazar, Pegasus Hong Kong, OFK Beograd, Zvijezda Gradačac… Dres reprezentacije Bosne i Hercegovine na zvaničnim utakmicama obukao je 17 puta i postigao dva pogotka. Svoju trenersku karijeru započeo je prije tri godine u Zvijezdi iz Gradačca, da bi nakon toga vodio HNK Orašje, BFK Simm-Bau i Marsoniju iz Hrvatske.
– Smatram da znam 90 odsto ove lige, jest da je kratak period na koji mogu uticati ali dati ćemo svoj maksimum. Hvala Arminu Duvnjaku koji je sve do sad odradio odlično. Ambiciozan sam, spreman sam na rad. Vjerujem da ću opravdati povjerenje koje mi je dato. Igrački kadar koji trenutno imam nije nešto što bi me moglo zadovoljiti. Znam da dolaze juniori, to mi je izuzetno drago, jer s tom djecom se može raditi. Tu je i par starijih igrača koji mogu uticati na razvoj tih juniora. Želim da svi na vrijeme dolaze na treninge i rade a onaj ko prihvata odgovornost, taj će i igrati -kazao je Damjanović te dodao da osjeća ogromne emocije na Bilinom polju.
– Vjerujte mi da u tri sekunde prođe cijeli moj život. Nakon loših rezultata u Bihaću i domaće utakmice protiv Zrinjskog, ova djeca u svlačionici su pretrpjela veliku štetu. Mislim da smo pošteno radili i nagradio nas je dragi Bog pobjedom -ističe Damjanović kojeg je u utakmici s Budućnosti četvrti sudija često opominjao da ne napušta trenerski prostor uz aut liniju.
– Ponese me atmosfera. Iako sam trener već tri godine, Čelik ima svoju „težinu“. Nisam se nikad ranije ovako osjećao niti na jednoj klupi. Čast svima, stvarno sam ponosan što sam radio u svim tim klubovima ali ovo je nešto što me ispunjava. Nadam se da ću u tome istrajati. Osvojio sam prva tri boda kao trener na Bilinom. Slijede još dva prvenstvena kola a onda moramo odraditi pripreme i prijelazni rok kako treba. Moram spomenuti navijače i ljude u rukovodstvu koji se bore za ovaj klub. Oni su „stabilne noge“ Čelika. Ovaj klub može uspjeti samo ako budemo strpljivi, radili pametno a to nije brz put. Vjerujem da će to svi prepoznati i na kraju ćemo svi profitirati -zaključio je Damjanović.
Čelik do kraja jesenjeg dijela prvenstva ima gostovanje kod Gradine u Srebreniku i domaću utakmicu s Zvijezdom iz Gradačca. Rukovodstvo „Crno-crvenih“ će u potom morati ispraviti greške iz prethodnih prijelaznih rokova te dovesti kvalitetna pojačanja na Bilino polje.