U okviru djelovanja Udruženja Mala sirena Zavidovići, prije par godina je počeo sa radom Servis centar za podršku porodicama djece i osoba sa potekoćama, koji je podržan od USAID-a.
-Aktivnost „Trčimo za inkluziju“ ima za cilj promoviranje različitosti i njihovo prihvatanje. Nastojimo da ovaj događaj svake godine bude organiziran na drugačiji način. Ove godine naš gost je bio bh. šampion Amel Tuka što nam predstavlja izuzetnu čast a djeci motivaciju, riječi su direktorice Udruženja Adise Mahovac.
Amel Tuka se na oduševljenje Zavidovićana, družio sa mališanima, članovima Udruženja i učenicima zavidovićkih škola, te izrazio punu podršku populaciji čiji se glas kako kaže, manje čuje. Prisutnima je poručio da u svakoj situaciji trebaju biti najbolja verzija sebe, ne odustajati i kao pojedinci dati najbolje.
Na gradskom stadionu, uz prisustvo velikog broja građana i učesnika, organizirane su dvije trke, nakon čega je upriličena simbolična šetnja gradskim ulicama. Povorka je šetnju završila ispred objekta u izgradnji namijenjenog upravo djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju.
Projekt Servis centar za podršku porodicama djece i osoba sa potekoćama trajat će pet godina. Nažalost, USAID svake godine izdvaja manje sredstava za ovaj segment djelovanja Male sirene, pa je cilj da se nađu novi donatori i načini finansiranja kako i dalje ne bi izostala podrška najugroženijoj kategoriji stanovništva.