Arhiva

NIPD „Naša riječ“, pod pokroviteljstvom Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, i ove godine organizuje manifestaciju izbora „Sportiste Zeničko-dobojskog kantona 2020“. Nakon objavljenog poziva, uveliko pristižu aplikacije za izbor najboljih sportista Zeničko-dobojskog kantona.
Pozivamo sportske klubove, kolektive, udruženja i pojedince koji još uvijek nisu poslali prijave, da kandiduju najbolje iz svojih redova. Prijedlozi za najbolje sportiste i klubove u ZDK se mogu dostaviti do 8. februara, a aplikacije možete preuzeti na web stranici Naše riječi. Ispunjene aplikacije, sa obrazloženjima, možete slati na e-mail: [email protected], dostaviti lično u redakciju Naše riječi (preko puta Autobuske stanice) ili poštom, na adresu: „Naša riječ“ Zenica, Bulevar Kralja Tvrtka I, 72000 Zenica.
Počele su i organizacione pripreme za Izbor sportiste. Tokom ove sedmice bit će održana sjednica Organizacionog odbora, na kojoj će, između ostalog, biti imenovovan žiri, koji će izvršiti odabir najuspješnijih. U toku su i ostale aktivnosti oko organizacije Manifestacije.
Specijalno izdanje ”ZE-DO sport”, u kojem predstavljamo najbolje sportiste, sportske kolektive i sportske radnike, pripremit ćemo i ove godine te pozivamo privrednike da oglašavanjem u ovom izdanju promovišu svoije prozvode i usluge i pomognu štampanje časopisa.