Jedanaesti međunarodni atletski miting “Zenica 2020” održat će se u drugoj polovini septembra-odlučio je Upravni odbor Atletskog kluba “Zenica”, organizator najvećeg atletskog događaja u Bosni i Hercegovini. Tradicionalni miting trebao je biti održan 3. juna, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa.
“Upravni odbor je zauzeo stav da se miting održi krajem septembra, ali precizan termin nije definisan. Ako zbog pandemije koronavirusa ne budemo mogli dovesti u Zenicu atletičare iz dalekih evropskih zemalja i svijeta, želimo barem okupiti najbolje iz regiona i najbolje bh. atletičare. Idemo ka tome, ali sve ipak zavisi od toga kakva će biti epidemiološka situacija”, kaže Suad Kaknjo, predsjednik AK “Zenica” i potpredsjednik Atletskog saveza BiH.
AK “Zenica” se proteklih deset godina oslanjao na Zeničko-dobojski kanton i Grad Zenicu, kao dva najvažnija pokrovitelja, pa tako očekuju da će uz podršku ova dva nivoa vlasti i vjerne sponzore bez poteškoća zaokružiti finansiranje organizacije ovogodišnjeg mitinga.