Kaknjo

Jedan od najvećih sportskih događaja u Bosni i Hercegovini, međunarodni atletski miting u Zenici, ove godine će se održati na stadionu Kamberovića polje u subotu, 17. jula. Predsjednik Organizacionog odbora ovog takmičenja, Suad Kaknjo, predsjednik Atletskog saveza BiH, kaže da su pripreme za 12. izdanje mitinga već krenule.
– Atletika je preživjela ovu veliku pošast i uspjeli smo održati ciklus takmičenja. Naš miting je prošle godine, u vrijeme pandemije koronavirusa, održan u nešto manjem obimu. Za ovu godinu planiramo više ali još uvijek ne na nivou kako smo to radili do 2019. godine. Ovogodišnji termin smo prilagodili našem olimpijcu i kandidati za Olimpijsku medalju, Amelu Tuki, koji će 13. jula trčati Dijamantsku ligu. Po povratku iz Londona nastupit će u Zenici. Očekujemo vrlo jaku konkurenciju i u kugli -kaže Kaknjo i dodaje kako se u Atletskom klubu „Zenica“ nadaju da će već 2022. godine miting biti na nivou na kojem je bio i ranije.
– Sretni smo što će vjerojatno biti dopušteno prisustvo određenog broja gledalaca. Na radost Zeničana, građana ZDK i ostatka BiH imat ćemo još jednu prekrasnu sportsku manifestaciju -rekao je Kaknjo.
Ljetne olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula tako da će naši olimpijci, Amel Tuka i Mesud Pezer, posljednju probu pred ovo takmičenje imati u Zenici.