Tradicionalna novogodišnja pres konferencija u Općini Kakanj održana je proteklog četvrtka. Bila je ovo prilika da se prezentuju aktivnosti u protekloj godini te predoče neki od planova za 2024. godinu.
Na početku su prisutne novinare pozdravili načelnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević i predsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Katičić. Zahvalili su se novinarima na redovnom i objektivnom praćenju rada i dešavanja na području općine Kakanj. Kako je istakao načelnik Bajtarević Općina Kakanj će nastaviti u smjeru koji se pokazao kao pravi, a to je snažna podrška razvoju poduzetništva, podrška poljoprivredi, ulaganje u cestovnu infrastrukturu, vodovode i kanalizacione mreže kao i ulaganje u projekte zaštite okoliša i energijske efikasnosti.
-Mi smo šest puta imali rebalans budžeta i svaki put je to išlo zbog povećanja prihoda. Most u MZ Modrinje, saobraćajnica na Ponijerima, novi ski lift, te 35 različitih manjih projekata je realizovano u 2023. godini i praktično nema mjesne zajednice u kojoj nismo realizovali neki projekat, kazao je načelnik Bajtarević.
Pomoćnici načelnika su, svaki iz svog resora, predstavili aktivnosti u 2023. godini te je zajednički zaključak da je dosta toga urađenoa ali da će se svakako truditi da u godini koja je pred nama Kakanj korača još krupnijim koracima na putu ka boljem i kvalitetnijem životu građana ove općine.