Iz zeničkog Fitness centra „Absolute Fit“ obavještaju sve žene koje su imale ili imaju bilo koji oblik malignog ili benignog oboljenja, da će u periodu od 10. jula i tokom cijelog augusta moći besplatno trenirati u njihovom Fitness centru. Lokacija ovog fitness centra je do 25. jula Ušće 13 a od 1. augusta će biti Crkvice 42, zgrada kina Crkvice, ulaz s bočne strane. Također, sve osobe koje imaju potvrđen bilo koji oblik MS-a (multipla skleroza) mogu se javiti i preuzeti svoju besplatnu članarinu za august i septembar.
– Nažalost, ja sam pretpila veliki gubitak u porodici baš zbog ovih bolesti, i svoj rad sam najviše usmjerila ka radu s ljudima koji imaju lokomotornih problema, problema s kičmenim stubom i raznim drugim problemima. Naučno je dokazano da treningom pospješujemo i fizičko i mentalno zdravlje i želja mi je bila, za početak, bar ovim kategorijama obezbijediti mogućnost treniranja u mojoj teretani gdje ću im svakako biti pri ruci za svaki vid savjeta, demonstracije u vježbanju i preporuke za rad shodno njihovim zdravstvenim potrebama -kazala je, u izjavi za Našu riječ, Aida Halać te dodala da uskoro prelaze u novi prostor koji je veći, bit će modernije opremljen, klimatiziran i moći će ponuditi sve potrebne, čak i za one najzahtjevnije klijente.
Redovna mjesečna članarina u ovom fitness centru za žene iznosi 40 KM, muškarci plaćaju 45 KM dok je cijena za studente i učenike 30 KM.