Najtrofejnija reprezentativna selekcija Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila je titulu prvaka Zlatne Lige Nacija koja je održana u Balikesiru, u Turskoj, od 23. do 25. juna. U polufinalnom susretu savladali su reprezentaciju Turske rezultatom 3:0 (25:8, 25:12, 25:14), a u finalu su bili bolji od reprezentacije Ukrajine s 3:1 (19:25, 25:16, 25:14, 25:8). Ovo je bilo treće izdanje Zlatne Lige Nacija, a bh. odbojkaši su bili prvaci sva tri puta. Pored kolektivnog priznanja, individualne nagrade dobili su za MVP – Mirzet Duran, najbolji tehničar Sabahudin Delalić.
Za reprezentaciju su nastupali igrači: kapiten Sabahudin Delalić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Asim Medić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Ermin Jusufović, Nizam Čančar, Armin Šehić, Jasmin Brkić, Stevan Crnobrnja, Edin Džino, Asmir Mrkaljević i Elvis Šerifović. Članovi stručnog štaba su bili selektor Ifet Mahmutović i asistenti Ejub Mehmedović i Nedžad Salkić.
Ovo je bila odlična uvertira za Evropsko prvenstvo koje se održava u oktobru u Caorle, Italija, a gdje je cilj osvajanje prvog mjesta i samim tim osiguran plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, saopćeno je iz bh. tima sjedeće odbojke.