U hotelu Hills na Ilidži potpisan je novi četverogodišnji ugovor između Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i selektora Bilala Šumana. Ispred RSBiH potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednik krovne kuće bh. rukometa Mensur Sinanović i direktor reprezentacije Muhamed Toromanović.
– Zadovoljstvo mi je, kao predsjedniku RSBiH, da ovim ugovorom ponovno potvrdim nastavak saradnje sa selektorom Šumanom. Ovlaštenje imam od svih 12 članova Upravnog odbora. Riješili smo neke tehničke stvari, u narednom četverogodišnjem ciklusu su moguće i neke dopune ovog ugovora. Kao rukometni radnik, sretan sam da je selektor nastavio saradnju s našim savezom i siguran sam da ćemo imati dobre rezultate -izjavio je Sinanović te dodao kako se nada da će naša reprezentacija izboriti plasman na Euro.
Toromanović je iskazao zadovoljstvo nastavkom saradnje sa selektorom te dodao kako će se RSBiH potruditi da naša „A“ reprezentacija ima najbolje moguće uslove pred nastavak kvalifikacija
– Okupljanje reprezentacije pred utakmice s Estonijom smo iskoristili da produžimo ugovor koji sad važi do 2024. godine. Naši ciljevi su sasvim jasni, želimo da BiH bude učesnik Evropskih i Svjetskih prvenstava. Naravno, želimo da što više aktiviramo i omladinske selekcije kako bi dobili i nove, potencijalne reprezentativce -rekao je Šuman.