U Žepču je prošlog petka svečano, u organizaciji Doma kulture i Općine Žepče, otvoren 10. po redu božićno-novogodišnji sajam pod nazivom “Blagdanska čarolija”. Tradicionalni praznični sajam postavljen je na platou Doma kulture, a na 11 štandova, svoje proizvode predstavilo je 15 izlagača s područja općine Žepče i susjednih općina. Kao i ranijih godina žepački sajam ponudio je bogatu i šaroliku lepezu tradicionalnih suvenira, nakita, domaćih slanih i slatkih delicija, meda i pčelinjih proizvoda, krema i melema, te drugih prigodnih božićnih i novogodišnjih poklona. Na otvorenju svi posjetitelji imali su priliku degustirati besplatan grah, kuhano vino i čaj koje i ove godine pripremaju vrijedni i vrsni znalci, članovi Planinarskog društva Vis Žepče.
Sajam je zvanično otvorio načelnik Općine Žepče, Mato Zovko koji je ovom prilikom istakao kako su uvijek u vrijeme blagdana svi bolje raspoloženi, veseliji, sretniji, i to je ono što lijepo vidjeti, zahvalivši se na kraju organizatorima ali i izlagačima.
Božićno-novogodišnji sajam pomaže kako su istakli organizatori očuvanju narodne tradicije i kulture, te doprinosi razvoju poljoprivrede, obrtništva i turizma na području općine Žepče, ali i šire.
Sajam će biti otvoren tokom ove sedmice, u terminu od 10,00 sati do 16,00 sati.