Ljetovanja i sezona godišnjih odmora su u punom jeku, a razlog tome je činjenica da su se građani zaželjeli putovanja što se odrazilo na visoku potražnju za mnogim destinacijama.
Destinacija za koje vlada najveće interesovanje i koju najveći broj građana bira za ljetovanje je Turska, kažu nam iz zeničke turističke agencije Kosmopolit.
„Nudimo raznovrsne ponude za ljetovanje, a cijena aranžmana ovisi o vrsti usluge hotela. Najtraženija je avio- ponuda za Tursku, tačnije za Bodrum, Marmaris i Kušadasi. Također, nudimo i bus aranžman za Kumburgaz, ljetovalište koje je u usponu i koje je izuzetno traženo. Kušadasi je jedno od najzanimljivijih destinacija na Egejskom moru, naprodavaniji je i najposjećeniji. Ne možemo reći da su ostale destinacije manje lijepe i interesantne ali Kušadasi je najsadržajniji“, kaže Edina Omerović, menadžerica u prodaji u turističkoj agenciji Kosmopolit, ističući da su zadovoljni potražnjom građana za ljetovanja kada je upitanju ovogodišnja ljetna sezona.
Građani će imati priliku da i nakon sezone godišnjih odmora uživaju u ljepotama susjednih zemalja. „Poslije ljetne sezone biće aktuelni višednevni izleti po evropskim metropolama kao što su Rim, Venecija,… Putovanje u Istanbul aktuelno je tokom cijele godine, te za ovu destinaciju vlada veliko interesovanje“, ističe Omerović.