Podjela rješenja za 444 studenta koja su ostvarili pravo na stipendiju Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona u studijskoj 2022./2023. godini upriličena je protekle sedmice u Velikoj Sali Grada Zenica. Rješenja su uručili gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica.
„Na vama je budućnost i ovog grada i ove države. Nemojte svoju karijeru, niti budućnost graditi u inozemstvu. Završite svoje školovanje i ostanite ovdje. Posvetite se svojim profesionalnim izborima i nemojte za profesionalni angažman moliti predstavnike bilo koje političke stranke”, poručio je gradonačelnik Kasumović.
Ministar Sirovica je istakao da je na nivou ZDK ovu stipendiju dobilo ukupno 1.732 studenta, a najviše studenata je iz Zenice, njih 444.
„Za studente iz Zenice ćemo izdvojiti nešto više od pola miliona KM. Ove godine, a što je novina u odnosu na prethodnu je da je visina stipendija povećana za 200 KM. Studenti prve godine studija dobit će stipendiju u iznosu od 1.000 KM, dok će studenti ostalih godina dobiti stipendiju u iznosu od 1.400 KM”, istakao je ministar Sirovica poručivši da će stipendiju dobiti svi studenti koji su ispunili uslove konkursa.