ONI SU BUDUĆNOST BIH


Dva najbolja paraplivača iz Bosne i Hercegovine otputovali su na Svjetsko seniorsko paraplivačko prvenstvo koje se održava ove sedmice u Manchesteru u Velikoj Britaniji. Našu zemlju predstavljaju Ismail Barlov koji će nastupiti u disciplinama 50m prsno i 150m MIX i Ismail Zulfić u disciplini 50m delfin. Ovo će biti prvi put u historiji naše zemlje da se vijori naša zastava na Svjetskom prvenstvu u paraplivanju.
Ismail Zulfić i njegov imenjak Barlov su članovi Plivačkog kluba SPID Sarajevo koji je jedini plivački klub u BiH namijenjen osobama s invaliditetom. Klub je osnovan krajem 2015. godine s ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i pozitivne inkluzije osoba s invaliditetom u društvo i društvene aktivnosti kroz plivanje i vodene sportove.
Podsjećamo da je Ismail Zulfić dobitnik Priznanja za izvrsnost i motivaciju na manifestaciji izbora najboljih sportista Zeničko-dobojskog kantona koji organizuje Naša riječ. Veliki borac i rođeni pobjednik iza sebe već danas ima brojna sportska dostignuća i pregršt medalja. Nadamo se da ćemo ga gledati na Paraolimpijskim igrama koje se 2024. godine održavaju u Parizu.


PROJEKAT PODRŽAVA MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT ZDK